Στόμα και Υγεία

Τηλ.: 231 122 2190 | Κίμωνος Βόγα 95, Θεσσαλονίκη, Ντεπώ 546 46 | info@stomaygeia.gr | Επικοινωνία

Τηλ.: 231 122 2190 Κίμωνος Βόγα 95, Θεσσαλονίκη, Ντεπώ 546 46 info@stomaygeia.gr | Επικοινωνία

Θεραπεία CPAP

Αποτελείται από μια μηχανή που φυσάει αέρα διαμέσου ενός εύκαμπτου σωλήνα, μέσα από μια μάσκα που φοριέται από τον ασθενή, στον ανθρώπινο αεραγωγό..

Αυτή η θετική πίεση αέρα, φουσκώνει κυριολεκτικά το κλειστό των αεραγωγών, όπως ένα μπαλόνι και επιτρέπει την αναπνοή να συνεχίσουν χωρίς διακοπή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μειονεκτήματα της CPAP:

Ενώ η CPAP είναι μια πραγματική ευλογία για χιλιάδες ασθενείς, μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες για πολλούς άλλους:
Ο ήχος του αέρα που περνάει από τη μηχανή μέσα από τη μάσκα, μαζί με το θόρυβο της συσκευής, μπορεί να ενοχλήσει πολλούς ανθρώπους διαταράσσοντας τον ύπνο τους.
Η μάσκα μπορεί να είναι πολύ σκληρή στο σημείο που ταιριάζει, προκαλώντας δερματικές επιπλοκές όπως κατακλίσεις στο πρόσωπο, με την πάροδο του χρόνου.
Δημιουργεί δυσφορία, οπότε ο ύπνος με μια μάσκα σε όλο το πρόσωπο μπορεί να είναι δύσκολος.
Η διαρροή αέρα μεταξύ της μάσκας και του προσώπου, μπορεί να διαταράξει τον ύπνο.
Η παρουσία της CPAP μπορεί να είναι ένα εμπόδιο για την οικειότητα στις προσωπικές σχέσεις.
Η CPAP απαιτεί συνεχή καθαρισμό των σωλήνων και των φίλτρων.
Το ταξίδι με την CPAP μπορεί να είναι δύσκολο  με τους κανονισμούς των αεροπορικών εταιρειών για μεταφορά στις αποσκευές.

Ρινική συμφόρηση

Δημιουργεί ξηρότητα των βλεννογόνων, αεροφαγία και σε πολλούς ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΑ. Τα προβλήματα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, έως και 50 τοις εκατό των χρηστών CPAP, να εγκαταλείψουν τη θεραπεία.
Δυστυχώς, στους ασθενείς που πάσχουν από αποφρακτική υπνική άπνοια (OSA), σχεδόν πάντα συστήνουν θεραπεία μόνο με την CPAP συσκευή, χωρίς να έχουν την δυνατότητα της επιλογής εναλλακτικής θεραπείας με ενδοστοματικό νάρθηκα.
Οι πάσχοντες από υπνική άπνοια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν αυτή την εναλλακτική θεραπεία αλλά δεν τους έχει προταθεί, συνεχίζουν να ζουν μία ζωή μειωμένης ποιότητας.Ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών με CPAP την χρησιμοποιούν περιστασιακά.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις οδηγίες, αυτοί οι ασθενείς πρέπει να χρησιμοποιούν αυτήν τη θεραπεία τέσσερις ώρες τη νύχτα για πέντε νύχτες την εβδομάδα.
Αυτό σημαίνει ότι για τις άλλες τέσσερις ώρες τη νύχτα και δύο ολόκληρες νύχτες την εβδομάδα οι ασθενείς εξακολουθούν να έχουν άπνοια ύπνου!Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, υποφέρουν από τις καρδιαγγειακές και άλλες συνέπειες της διαταραχής τους.

Θεραπεία Hybrid

Η Υβριδική θεραπεία χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από του στόματος χρήσης της συσκευής CPAP.
Αυτή η θεραπεία εξαλείφει τη μάσκα αφού η παροχή αέρα είναι συνδεδεμένη στην στοματική συσκευή.
Η Στοματική συσκευή επιτρέπει πολύ χαμηλότερες πιέσεις αέρα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.
Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι ασθενείς βρίσκουν πιο αποδεκτή αυτή τη μέθοδο.

Ενδοστοματικοί Νάρθηκες, ως εναλλακτική λύση

Λάβετε υπόψη ότι για τους ασθενείς με πολύ σοβαρή άπνοια ύπνου, ένα ενδοστοματικό πρόθεμα από μόνο του, δεν μπορεί να είναι αρκετό για να παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια.
Για τους ασθενείς που δεν μπορούν να ανεχθούν όμως την CPAP, προκειμένου να μειωθούν οι δυσάρεστες συνέπειες, οι ενδοστοματικοί νάρθηκες μπορεί να είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική λύση, από μόνη της η συνδυαστικά με άλλες θεραπείες.
EnglishRussia