Διαδικασία
στα Εμφυτεύματα Δοντιών

Η διαδικασία στα εμφυτεύματα δοντιών πραγματοποιείται από ομάδα Γναθοπροσωπικού Χειρουργού, Χειρουργού Στόματος – Εμφυτευματολόγου με αναγνωρισμένες ειδικότητες.

Παρέχεται πλήρης εγγύηση από τις εταιρείες των χρησιμοποιούμενων εμφυτευμάτων.

Μοναδικό! Ο ασθενής γνωρίζει το εργαστήριο κατασκευής της προσθετικής του δουλειάς με αυστηρή επιλογή εργαστηρίου πολύ υψηλών προδιαγραφών και λαμβάνει τις αντίστοιχες εγγυήσεις και πιστοποιήσεις υλικών.

Η προσθετική αποκατάσταση των εμφυτευμάτων πραγματοποιείται από ειδικό προσθετολόγο με 15ετη εμπειρία στο Αγγλικό πανεπιστήμιο Eastman.

Μήτσας Γεώργιος Γναθοχειρουργός

Επιστημονικά Υπεύθυνος

Γεώργιος Ι. Μήτσας
Οδοντίατρος Ιατρός ΑΠΘ
Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρουργός
MD, DDS, OMFS

Πλήρης Ενημέρωση για τη Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών
από τον Γναθοχειρουργό Γ. Μήτσα

Play Video about Ενημέρωση εμφυτευμάτων Μήτσας Γεώργιος Γναθοχειρουργός

1) Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών;

Τα εμφυτεύματα δοντιών ή οδοντικά εμφυτεύματα είναι βίδες κατασκευασμένες από τιτάνιο και σκοπό έχουν να αποκαταστήσουν τα χαμένα μας δόντια.

Το τιτάνιο είναι απόλυτα βιοσυμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό, για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται για δεκαετίες και σε πληθώρα άλλων επεμβάσεων πέρα από την Οδοντιατρική, στην Ορθοπεδική και την Νευροχειρουργική.

Άρα δεν ισχύει ο προβληματισμός που ακούμε πολλές φορές από τους γύρω μας για το αν θα δεχτεί ο οργανισμός μας το οδοντικό εμφύτευμα ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί πως εφ’ όσον η διαδικασία στα εμφυτεύματα δοντιών γίνει σωστά, το ποσοστό επιτυχίας εμφύτευσης δοντιών είναι αρκετά υψηλό – περίπου 98%.

Στο οδοντιατρείο μας λαμβάνουμε ένα πλήρες ιστορικό και ορισμένες συνήθειες του ασθενούς (π.χ. κάπνισμα) που ενδεχομένως να μειώσουν σε ανάλογο ποσοστό την επιτυχία του εμφυτεύματος, χωρίς όμως να αποτελούν αρνητικό παράγοντα για την τελική τοποθέτηση.

εμφυτεύματα δοντιών
Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών. Κοπέλα που χαμογελάει

Στάδια και Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών

Η Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών περιλαμβάνει το χειρουργικό και το προσθετικό στάδιο.

Αρχικά ο ασθενής πραγματοποιεί αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης CB CT η οποία μας δίνει τρισδιάστατα ακριβείς πληροφορίες για την χειρουργική καθοδηγητική τοποθέτηση του κάθε εμφυτεύματος.

Οι κυριότερες ευγενείς δομές που ενδιαφέρουν τον χειρουργό στην κάτω γνάθο είναι η πορεία του κάτω φατνιακού νεύρου και στην άνω γνάθο τα ιγμόρεια άντρα. Η αξονική τομογραφία αναλύεται από τον χειρουργό και γίνεται επιλογή των θέσεων που θα τοποθετηθούν τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Στη συνέχεια, τοποθετείται το εμφύτευμα στο οστό με μια απλή και σύντομη διαδικασία που γίνεται με τοπική αναισθησία.

Μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος εντός του οστού, ακολουθεί η διαδικασία σύντηξης μεταξύ του εμφυτεύματος και της γνάθου που αποκαλείται οστεοενσωμάτωση. Απαιτεί ένα διάστημα 3 μηνών στην κάτω και 5-6 μηνών στην άνω γνάθου λόγω του πορώδους οστού της άνω γνάθου.

Τα παραπάνω ισχύουν στις συνήθεις περιπτώσεις τοποθέτησης των εμφυτευμάτων.

Συνεχίζοντας τη διαδικασία στα εμφυτεύματα δοντιών και μετά το πέρας 3 μηνών, ολοκληρώνεται η οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος στο φατνιακό οστό. Μετά το διάστημα αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε την αποκάλυψη του εμφυτεύματος (τοποθέτηση βίδας επούλωσης) και το προσθετικό στάδιο, δηλαδή τη λήψη αποτυπωμάτων για την κατασκευή προσθετικής εργασίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις και εφόσον υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει και άμεση φόρτιση των εμφυτευμάτων, δηλαδή να γίνει τοποθέτηση προσωρινής προσθετικής εργασίας αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση και ο ασθενής να αποκτήσει δόντια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αρκεί να υπάρχουν οι ανάλογες αυστηρές προϋποθέσεις π.χ. ποιότητος και ποσότητος του οστού.

Πόσα εμφυτεύματα δοντιών χρειάζομαι;

Πολλές φορές βασικό ερώτημα του ασθενούς για μια αποκατάσταση είναι πόσα εμφυτεύματα χρειάζονται.

Ο βασικός κανόνας είναι: όσο περισσότερο κόκκαλο και μακρύτερα εμφυτεύματα, τόσο λιγότερος αριθμός εμφυτευμάτων. Όσο λιγότερο κόκκαλο και κοντύτερα οδοντικά εμφυτεύματα, τόσο μεγαλύτερος αριθμός εμφυτευμάτων.

Στην άνω γνάθο, στις περιπτώσεις που η κατάδυση των ιγμορείων είναι έντονη και το οστό μη επαρκές, απαιτείται από τον ειδικό χειρουργό ανύψωση της μεμβράνης του ιγμορείου άντρου και γέμισμα του κενού χώρου με οστικό μόσχευμα.

Play Video about Διαδικασία στα οστικά Εμφυτεύματα Δοντιών

Τα μοσχεύματα διακρίνονται σε συνθετικά και ανθρώπεια.

Οι γναθοπροσωπικοί χειρουργοί προτιμούν τα ανθρώπεια, με υψηλότερο μεν κόστος αλλά και ποιότητα.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόλογο μόσχευμα από το αίμα του ασθενούς  με φυγοκεντρισμό και δημιουργία μεμβράνης ERP.

Στην κάτω γνάθο, σε περίπτωση μη επαρκούς οστού γίνεται λήψη οστικού τεμαχίου από το λαγώνειο οστό του ασθενούς, από τους γναθοπροσωπικούς χειρουργούς και σταθεροποίηση του οστικού τμήματος με βίδες στο οστό της γνάθου.

Η χειρουργική προετοιμασία του ασθενούς προϋποθέτει την λήψη αντιβιοτικού με δημιουργία κατάλληλων επιπέδων αντιβίωσης κατά τη στιγμή της τοποθέτησης και αντιφλεγμονώδους συστηματικής αγωγής επί τουλάχιστον 7 ημερών.

Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών (σκίτσο που δείχνει εμφύτευμα δίπλα σε άλλα δόντια)

Ενημέρωση για Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών χωρίς τομή και χωρίς ράμματα.

Ενημερωθείτε πλήρως για τα εμφυτεύματα και την ψηφιακά καθοδηγούμενη εμφυτευματολογία χωρίς τομή, χωρίς ράμματα από τον ειδικό εμφυτευματολόγο – ιατρό γναθοπροσωπικό χειρουργό του ιατρείου μας. Άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση.

Αφήστε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε εμείς για ραντεβού και ενημέρωση στο ιατρείο μας.

Ο χρόνος της ενημέρωσης είναι 15 λεπτά και δεν έχει καμιά δέσμευση από εσάς.

 • Δωρεάν ενημέρωση στην κλινική μας και γνωριμία με το προσωπικό και τον χώρο μας. Ενημέρωση και για τα μέτρα ασφαλεάις που έχουμε λάβει για τον Covid-19.
 • Τηλεφωνική ενημέρωση
 • Ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης

Εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε για την ενημέρωσή σας στον προσωπικό αριθμό του ειδικού ιατρού μας: +30 698 808 0885

  Πλήρης και σε βάθος ενημέρωση του ασθενούς σε ό,τι αφορά τη χειρουργική τοποθέτηση και προσθετική αποκατάσταση των οδοντικών εμφυτευμάτων.

  Απαιτείται γνώση, εμπειρία, εξειδίκευση και δεξιότητα στην επιλογή του κατάλληλου γναθοπροσωπικού χειρουργού ή εμφυτευματολόγου οδοντιάτρου.

  Συνιστούμε να πάρετε πληροφορίες καθώς και τα βιογραφικά των γιατρών που θα επιλέξετε για την αποκατάσταση του στόματός σας.

  2) Ποιοι ιατροί είναι κατάλληλοι για να τοποθετήσουν εμφυτεύματα;

  1. Γενικοί οδοντίατροι οι οποίοι παρακολούθησαν μια σειρά σεμιναρίων διάφορης χρονικής διάρκειας εκάστοτε.

  2.  Χειρουργοί στόματος – Περιοδοντολόγοι απόφοιτοι των αντιστοίχων μεταπτυχιακών τμημάτων  της Οδοντιατρικής σχολής.

  3.  Στοματικοί και Γναθοπροσωπικοί χειρουργοί οι οποίοι έχουν λάβει την ειδικότητα της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής έχοντας λάβει πτυχίο Οδοντιατρικής σχολής, εν συνεχεία  Ιατρικής σχολής και ολοκλήρωση ειδικότητας 5ετούς διάρκειας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου ως χειρουργοί Στόματος, γνάθων, προσώπου.

  Επίσης, έχουν βαρύτητα οι εργασίες και το επιστημονικό έργο του εκάστοτε γιατρού.
  Δείτε τα βιογραφικά της ιατρικής μας ομάδας πατώντας στο παρακάτω κουμπί.

  3) Πλεονεκτήματα τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων στο Στόμα και Υγεία

  1. Επώνυμα εμφυτεύματα με πλήρη CE εγγυήσεις. Διαθέτουμε τιμολόγια αγοράς όλων των εξαρτημάτων από τις αντίστοιχες εταιρείες.

  2. Εξειδικευμένο οδοντοτεχνικό εργαστήριο που αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία των εμφυτευμάτων. Σας παρέχουμε χορήγηση εγγύησης χρησιμοποιούμενου μετάλλου/πορσελάνης για 10 χρόνια.

  3. Χρήση λέιζερ σε ειδικές περιπτώσεις αποστείρωσης του φρεατίου τοποθέτησης του εμφυτεύματος.

  4. Πλήρης εξοπλισμός ψηφιακά καθοδηγούμενης εμφυτευματολογίας χωρίς τομή και χωρίς ράμματα με χειρουργικό νάρθηκα. Ο νάρθηκας είναι κατασκευασμένος στη Γερμανία σε τρισδιάστατο 3D εκτυπωτή CAD/CAM.

  5. Εγγύηση ανώδυνης τοποθέτησης και ειδικής μετεγχειρητικής αγωγής.

  6. Στενή παρακολούθηση και follow-up τους ασθενούς από τον υπεύθυνο γναθοπροσωπικό χειρουργό.

  7. Ιδιαίτερη μέριμνα αισθητικής απόδοσης με διαγνωστικό κέρωμα. Ο ασθενής μπορεί να δει το τελικό αποτέλεσμα της εμφύτευσης πριν καν τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα στο στόμα.

  8. Σας παρέχουμε γραπτές οδηγίες υγιεινής.

  9. Συσκευή ανίχνευσης των εμφυτευμάτων για τον ανώδυνο εντοπισμό τους κατά τη διαδικασία της προσθετικής αποκατάστασης.

  4) Τι να προσέξετε πριν διαλέξετε εμφυτεύματα δοντιών;

  Η διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων είναι μεγάλη. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν την πολύ καλή λειτουργία των εμφυτευμάτων και μετά την 15ετία. 

  Πριν την τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος, σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή στα εξής σημεία προκειμένου να διαλέξετε τον κατάλληλο ειδικό ιατρό:

  Α.

  Το σημαντικότερο: η εμπειρία του εξειδικευμένου ιατρού στην εμφύτευση και η δεξιότητα τοποθέτησης εμφυτεύματος δοντιού.

  Β.

  Η επιλογή εμφυτεύματος με υποστηρικτικές μελέτες που να αποδεικνύουν την επάρκειά του αλλά και την εγγύηση της εταιρείας. Εδώ σημασία έχει η επεξεργασία της επιφάνειας του εμφυτεύματος, π.χ. μια σύγχρονη δομή είναι η SLA και η ζήτηση μελέτης καθαρότητος της επιφάνειας του εμφυτεύματος.

  Γ.

  H ποιότητα και η επάρκεια του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, διότι πολύ σημαντικός παράγοντας στη μακροχρόνια διατήρηση του εμφυτεύματος είναι η σωστή προσθετική αποκατάσταση, δηλαδή το τμήμα του εμφυτεύματος που φαίνεται και λειτουργεί ως δόντι μέσα στο στόμα.

  Δ.

  Η λήψη πολύ καλού ιστορικού και η αντιμετώπιση και βελτίωση ορισμένων αντενδείξεων. Για παράδειγμα, σε περίπτωση καπνίσματος συνιστάται η κατά το δυνατόν μείωσή του με χρήση ωτοβελονισμού και αντίστοιχης αγωγής από το πνευμονολογικό τμήμα του Γ.Ν Παπανικολάου.

  Ο ωτοβελονισμός ασκείται από τον γναθοχειρουργό Κ. Γ. Μήτσα.

  Σε περίπτωση ύπαρξης συστηματικών νόσων π.χ. διαβήτη, ενδείκνυται η συστηματική παρακολούθηση και διατήρηση ικανοποιητικών επιπέδων ζαχάρου.

  Ε.

  Από τα πιο σημαντικά σημεία είναι η επανεξέταση (follow up) για τη συνεχή παρακολούθηση και τακτικό καθαρισμό των εμφυτευμάτων με χρήση ειδικών κεραμικών ξέστρων. Σημαντική επίσης και η εφαρμογή συστήματος μηνιαίας παρακολούθησης στοματικής υγείας του ασθενούς με χρήση ειδικού λογισμικού.

  ΣΤ.

  Η ηλικία του ασθενούς.

  Όσο νεαρότερο το άτομο, απαιτείται ποιοτική επιλογή εμφυτεύματος ώστε με την πάροδο των χρόνων να έχουμε μικρότερη απώλεια οστού στις σπείρες του εμφυτεύματος.

  ΔΩΡΕΑΝ EBOOK ΓΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

  Αφίσα για download pdf. Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών -οδηγός εμφυτευμάτων

  Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα εμφυτεύματα, πόσο κοστίζουν, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Συγκεντρώσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε ένα αρχείο και τις μοιραζόμαστε μαζί σας εντελώς δωρεάν!

  Συμπληρώστε το email σας στην παρακάτω φόρμα για να λάβετε το δωρεάν ebook μας.

   5) Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών και Πόνος

   Κοπέλα που χαμογελάει κρατώντας ένα εκπαιδευτικό μοντέλο με εμφυτεύματα.

   Στο οδοντιατρικό μας κέντρο, όταν τοποθετούμε τα οδοντικά εμφυτεύματα, γίνεται στελεχιαία νάρκωση ώστε να υπάρχει αναλγητική κάλυψη του ασθενούς στην αρχική φάση τοποθέτησης.

   Προηγείται η λήψη φαρμακευτικής αγωγής από το πρωί της ημέρας που θα τοποθετηθεί το εμφύτευμα, ήτοι αντιβιοτικού, ώστε να δημιουργηθούν επαρκή επίπεδα στο αίμα του ασθενούς και χορηγείται λήψη αντιφλεγμονώδους συστηματικά.

   Η αναισθησία στο κάτω οστό της γνάθου είναι τοπική και όχι στελεχιαία ώστε να παρακολουθούμε την αντίδραση του κάτω φατνιακού νεύρου κατά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος με ασφάλεια και λόγω της προηγηθείσης αξονικής τομογραφίας.

   Να σημειωθεί πως παρατηρείται μετεγχειρητικά μετά από επιτυχή τοποθέτηση μια πολύ ήπια διόγκωση της περιοχής η οποία παρέρχεται εντός ολίγων ημερών.

   Αποδεδειγμένα όταν η τοποθέτηση γίνεται από έμπειρο στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό, η Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών είναι ανώδυνη όπως και η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς.

   6) Τεχνικές τοποθέτησης για εμφυτευμάτα δοντιών

   Υπάρχουν δύο τεχνικές τοποθέτησης στα οδοντικά εμφυτεύματα:

   Α) Ψηφιακά καθοδηγούμενη εμφυτευματολογία χωρίς τομή και χωρίς ράμματα, με χρήση καθοδηγητικού νάρθηκα κατασκευασμένου ρομποτικά με χρήση CAD CAM, ήτοι τρισδιάστατου εκτυπωτή (3D printer).

   Β) Η κλασσική με διενέργεια τομής, αποκάλυψη οστού και τοποθέτηση εμφυτευμάτων

   Θα αναφερθούμε σε κάθε τεχνική ξεχωριστά.

   Μια επαναστατική μέθοδος τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών ψηφιακά, που μπορεί να γίνει εντελώς ανώδυνα χωρίς τομές και χωρίς ράμματα.

   Ο ασθενής υποβάλλεται σε αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης (CB-CT) η οποία αναπαριστά τρισδιάστατα τη γνάθο και με ειδικό πρωτόκολλο αποστέλλεται στην Γερμανία στο κέντρο εμφυτευμάτων της εταιρίας μαζί με εκμαγείο του ασθενούς.

   Πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη του γναθοπροσωπικού χειρουργού με τον υπεύθυνο της εταιρίας όπου καθορίζεται με βάση την αξονική κωνικής δέσμης η ακριβής θέση των εμφυτευμάτων.

   Εν συνεχεία, σκανάρεται το αποτύπωμα και με ειδικό λογισμικό δίνεται εντολή στον τρισδιάστατο εκτυπωτή για κατασκευή χειρουργικού νάρθηκα δοντιών.

   Ο νάρθηκας εφαρμόζει απόλυτα στη γνάθο και καθοδηγεί με απόλυτη ακρίβεια τον γναθοχειρουργό στην ακριβή θέση των εμφυτευμάτων χωρίς τομή και χωρίς ράμματα.

   Πλεονεκτήματα Υπολογιστικά Καθοδηγούμενης Εμφυτευματολογίας

   1. Ασφαλής τοποθέτηση σε σχέση με τις ανατομικές δομές, π.χ. κάτω φατνιακό νεύρο – Ιγμόρειο άνω.

   2. Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται ανώδυνα χωρίς ράμματα και χωρίς οίδημα

   3. Απόλυτος παραλληλισμός  της προσθετικής δοντιών

   4. Απόλυτη γνώση της θέσης των εμφυτευμάτων κατά την αποκάλυψη τους, στη φάση της προσθετικής αποκατάστασης των δοντιών

   5. Μεγάλη μείωση χρόνου τοποθέτησης

   1. Χειρουργική φάση: τομή – αποκάλυψη του οστού – εμφύτευση – συρραφή

   2. Μετά από παρέλευση 3 μηνών για την κάτω και 5 μηνών για των άνω γνάθο (λόγω πορώδους οστού) ακολουθεί χειρουργική αποκάλυψη των εμφυτευμάτων. Τοποθετούνται ειδικές βίδες επούλωσης που παραμένουν για 15 ημέρες, ώστε να δημιουργηθεί φυσιολογικός βλεννογόνος πέριξ της βίδας επούλωσης και εν συνεχεία γίνεται λήψη αποτυπωμάτων και αποστολή στο εργαστήριο

   3. Δοκιμή σκελετού

   4. Τοποθέτηση ολοκληρωμένης προσθετικής εργασίας

   7) Tύποι προσθετικής αποκατάστασης των εμφυτευμάτων​​

   • Α) Συγκολλούμενα, όπου η προσθετική εργασία συγκολλάται επί των batman.

    Β) Κοχλιωτή αποκατάσταση.

    Γ) Κοχλιωσυγκολλούμενη.

    Διεθνώς προτιμάται η κοχλιωτή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Σε περιπτώσεις, όμως, αποκλίσεως των αξόνων προτιμάται ο συγκολλούμενος τύπος.

   σκίτσο με 4 εμφυτεύματα δοντιού

   8) Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την επιτυχή τοποθέτηση στα εμφυτεύματα;

   • Ασθενείς με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.

   • Αρρύθμιστους διαβητικούς η με γλυκοζηλιωμένη πάνω από 7%.

   • Βαρείς καπνιστές.

   • Ασθενείς που πέρασαν πρόσφατα κάποιο καρδιακό επεισόδιο.

   • Άτομα που τρίζουν τα δόντια τους.

   • Άτομα που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε θεραπείες με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία.

   • Ασθενείς που έχουν λάβει διάφορες αγωγές για οστεοπόρωση και άλλες ενδείξεις.

   • Περιοδοντίτιδα.

   Σημασία έχει ο τρόπος χορήγησης των διφωσφορικών (π.χ. από του στόματος είναι ηπιότερη) και το μεσοδιάστημα που μεσολαβεί από την τελευταία λήψη του διφωσφορικού.

   9) Πόσο διαρκούν τα οδοντικά εμφυτεύματα?

   Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι μια μόνιμη λύση στην απώλεια δοντιών και μπορούν να διαρκέσουν από 20 έως 30 χρόνια. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από το πόσο καλά φροντίζετε όλα τα δόντια σας και τη στοματική σας υγιεινή.

   Τα εμφυτεύματα αποτελούνται από μια «ρίζα» τιτανίου η οποία είναι ενσωματωμένη στο οστό της γνάθου σας για να αναπαράγει το τμήμα ρίζας από ένα φυσικό δόντι. Μια κεραμική οδοντική στεφάνη τοποθετείται πάνω από το οδοντικό εμφύτευμα για να αντικαταστήσει το ίδιο το δόντι.

   Για να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και η μακροζωία τους, πρέπει να φροντίζονται όπως ακριβώς ένα φυσικό δόντι, που σημαίνει καθημερινό καθάρισμα και χρήση οδοντικού νήματος και τακτικές επισκέψεις σε οδοντίατρο.

   Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν τα ελλείποντα δόντια εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σε αρχαιολογικές ανασκαφές σε όλο τον κόσμο, υλικά όπως κοχύλια, πολύτιμοι λίθοι και δόντια ζώων έχουν ανακαλυφθεί σε κρανία ως υποκατάστατα για ένα ή περισσότερα φυσικά δόντια που λείπουν.

   Τα σύγχρονα εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα με τιτάνιο και κεραμικό σας προσφέρουν αυξημένη σταθερότητα και σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε όλα τα δόντια σας όπως θα κάνατε συνήθως. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διορθώσουν τα κενά στο χαμόγελό σας και να φαίνονται τόσο φυσικά που μόνο εσείς θα γνωρίζετε τη διαφορά.

   Τι μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής τους;

   Όπως έχουμε ήδη περιγράψει, η διάρκεια ζωής των οδοντικών εμφυτευμάτων μπορεί να είναι ένα χρονικό διάστημα έως και 30 χρόνια εάν συντηρούνται και φροντίζονται σωστά. Όπως συμβαίνει με κάθε οδοντιατρική θεραπεία για φυσικά δόντια, διαφορετικοί παράγοντες μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια του οδοντικού εμφυτεύματος, παράγοντες όπως:

   Στοματική υγιεινή Επιλογές τρόπου ζωής Τραυματισμός ή ζημιά Ιατρικές καταστάσεις

   Είναι πάντα καλύτερο να συζητήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές με τον οδοντίατρό σας και να μιλήσετε για τυχόν υπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία. Στη συνέχεια θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν εάν τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

    

   10) Τι πρέπει να προσέξετε πριν την εμφύτευση δοντιών;

   Στη Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών πολύ σημαντική είναι η προετοιμασία της στοματικής κοιλότητας για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Αν για παράδειγμα υπάρχει ένδειξη περιοδοντίτιδας θα πρέπει να προηγηθεί συστηματική θεραπεία της περιοδοντίτιδας και αποκατάσταση κακών προσθετικών τερηδονισμένων δοντιών.

   Πολλές φορές παρατηρούμε εσφαλμένη τοποθέτηση σε περιοδοντικούς ασθενείς χωρίς να έχει προηγηθεί θεραπεία.

   Διαβάστε επιπλέον πληροφορίες στο wikipedia.

   Υπάρχουν κίνδυνοι από τα εμφυτεύματα δοντιών για τη γενική υγεία;

   Κατηγορηματικά όχι. Η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μια απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη, δεν απειλεί με κανένα τρόπο την υγεία του ασθενούς και προάγει την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

   Η προσθετική αποκατάσταση των εμφυτευμάτων πραγματοποιείται απο ειδικό προσθετολόγο με 15ετη εμπειρία στο Αγγλικό πανεπιστήμιο Eastman.

   Διαδικασία στα Εμφυτεύματα Δοντιών. Οδοντίατρος με ασθενή την στιγμή της επέμβασης.

   11) Τιμές Εμφυτευμάτων & Κόστος

   • Πλήρης ανάλυση αξονικής τομογραφίας CBCT, πλάνο θεραπείας, ανάλυση διάφορων μεταξύ των τύπων των εμφυτευμάτων: Χωρίς Χρέωση
   • Εμφυτεύματα Ελβετικής Προέλευσης αποκλειστικής εισαγωγής ολοκληρωμένα με την προσθετική αποκατάσταση 550 ευρώ
   • Εμφυτεύματα Cortex Ισραηλινής Προελεύσεως αξιόπιστα ολοκληρωμένα με την προσθετική αποκατάσταση 650 ευρώ
   • Εμφυτεύματα ΑDIN Ισραηλινής προελεύσεως μια έντιμη αξιόπιστη λύση και ολοκληρωμένα με την προσθετική αποκατάσταση 650 ευρώ
   • Εμφυτεύματα ΝORIS Ολλανδικής Προέλευσης ολοκληρωμένα με την προσθετική αποκατάσταση και αυστηρή επιλογή εργαστηρίου 750 ευρώ
   • PREMIUM Εμφυτεύματα BREDENT Γερμανικής Προέλευσης εξαιρετικής αρχικής σταθερότητας και ποιότητας σε συνδυασμό με οδοντοτεχνικό εργαστήριο υψηλού επίπεδου ολοκληρωμένα με την προσθετική αποκατάσταση από εξειδικευμένο Προσθετολόγο. Εξαιρετικό ολοκληρωμένο πακέτο παροχής υπηρεσιών σε εμφυτεύματα 850 ευρώ
   • Εμφυτεύματα AB Premium κατηγορίας, Αμερικάνικης προέλευσης κατασκευασμένα στην Ολλανδία. Εξαιρετικής ποιότητας και αρχικής σταθερότητας. Εγγύηση εφ’ όρου ζωής 850€
   • Εμφυτεύματα BREDENT σε συνδυασμό με εργαστήριο πολύ υψηλού επίπεδου και συμμετοχή Προσθετολόγου στην προσθετική εργασία 950 ευρώ
   • Κορυφαία Αξιόπιστα Εμφυτεύματα Straumann Ελβετικής προέλευσης σε συνδυασμό με εργαστήριο πολύ υψηλού επίπεδου και Προσθετόλογο 1150 ευρώ

   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν ο γναθοχειρουργός και οδοντίατροι του Στόμα και Υγεία, καθώς και τις ενδεικτικές τιμές για την κάθε μία, επισκεφθείτε τη σελίδα με τις τιμές υπηρεσιών.

   Νέα Οδοντιατρική Κλινική "Στόμα και Υγεία" στη Θεσσαλονίκη

   Ενημέρωση για Εμφυτεύματα Δοντιών χωρίς τομή και χωρίς ράμματα.

   Ενημερωθείτε πλήρως για τα εμφυτεύματα και την ψηφιακά καθοδηγούμενη εμφυτευματολογία χωρίς τομή, χωρίς ράμματα από τον ειδικό εμφυτευματολόγο – ιατρό γναθοπροσωπικό χειρουργό του ιατρείου μας. Άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση.

   Αφήστε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε εμείς για ραντεβού και ενημέρωση στο ιατρείο μας.

   Ο χρόνος της ενημέρωσης είναι 15 λεπτά και δεν έχει καμιά δέσμευση από εσάς.

   • Δωρεάν ενημέρωση στην κλινική μας και γνωριμία με το προσωπικό και τον χώρο μας. Ενημέρωση και για τα μέτρα ασφαλεάις που έχουμε λάβει για τον Covid-19.
   • Τηλεφωνική ενημέρωση
   • Ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης

   Εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε για την ενημέρωσή σας στον προσωπικό αριθμό του ειδικού ιατρού μας: +30 698 808 0885