Στόμα και Υγεία

Τηλ.: 231 122 2190 | Κίμωνος Βόγα 95, Θεσσαλονίκη, Ντεπώ 546 46 | info@stomaygeia.gr | Επικοινωνία

Τηλ.: 231 122 2190 Κίμωνος Βόγα 95, Θεσσαλονίκη, Ντεπώ 546 46 info@stomaygeia.gr | Επικοινωνία

Πλήρης Ενημέρωση για τις Όψεις Ρητίνης

Τι είναι οι όψεις ρητίνης?

Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτές επικαλύψεις (φλούδες) από ρητίνη, οι οποίες κατασκευάζονται άμεσα στο στόμα και τοποθετούνται στο μπροστινό μέρος των δοντιών. Με τη χρήση τους μπορεί να αντιμετωπιστεί κάποιο πρόβλημα με το σχήμα, το χρώμα ή ακόμα και την κλίση των δοντιών.

Η ρητίνη είναι το υλικό που χρησιμοποιείται και για τα λευκά σφραγίσματα από τους οδοντίατρους. Ως υλικό, έχει ευρεία εφαρμογή σε οδοντιατρικές εργασίες όπως οι εμφράξεις, οι όψεις, οι μεταβατικές αποκαταστάσεις και άλλα.

Πέρα από την αντιμετώπιση προβλημάτων σε ένα ή περισσότερα δόντια, με τις όψεις ρητίνης μπορούμε, επίσης, να δημιουργήσουμε ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο.

Σε αντίθεση με τις στεφάνες και θήκες δοντιών που αποτελούν αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης, με τις όψεις ρητίνης έχουμε αποκατάσταση μερικής κάλυψης.

Κι αυτό γιατί οι όψεις συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, η οποία τροχίζεται ελάχιστα (0.2 – 0.5 χιλιοστά) έως καθόλου. Στα ιατρεία Στόμα και Υγεία, ένα περιστατικό αποκατάστασης με όψη ρητίνης ολοκληρώνεται άμεσα.

Η εργασία πραγματοποιείται σε μία συνεδρία, έπειτα από αναλυτική μελέτη του περιστατικού, φωτογραφίες και συζήτηση με τον ασθενή.

όψεις ρητίνης - Στομα και Υγεια

Πότε και πού χρησιμοποιούνται οι όψεις ρητίνης?

Με μια εργασία αποκατάστασης με όψεις ρητίνης μπορούμε:

 • Να αλλάξουμε το χρώμα των δοντιών, είτε διότι δεν ικανοποιεί τον ασθενή, είτε σε περιπτώσεις καπνιστών των οποίων τα δόντια έχουν υποστεί ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).
 • Να αλλάξουμε ή να διορθώσουμε το σχήμα των δοντιών σε περιπτώσεις καταγμάτων ή ελαφριάς μορφής συνωστισμού των δοντιών. Έτσι, πετυχαίνουμε μια ευθυγράμμιση και αρμονική γραμμή χαμόγελου χωρίς ορθοδοντική θεραπεία.
 • Να επαναφέρουμε το αρχικό σχήμα των δοντιών, κυρίως σε ασθενείς που τρίζουν ή σφίγγουν τα δόντια τους και σε περιπτώσεις αποτριβής (φθαρμένα δόντια).
 • Να κλείσουμε μικρά κενά μεταξύ αραιών δοντιών (αραιοδοντία). Αξίζει να σημειωθεί πως κενά μεγαλύτερα του 1 – 1.5 χιλιοστού αντιμετωπίζονται με όψεις πορσελάνης.
 • Να καλύψουμε δόντια που έχουν παλιότερα και εκτεταμένα σφραγίσματα.
 • Να πετύχουμε μια πιο μόνιμη λεύκανση των δοντιών, πάντα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες τεχνικές λεύκανσης.

Τιμές και Κόστος για τις Όψεις Ρητίνης

Το κόστος των όψεων ρητίνης, ανάλογα με την ποιότητα της σύνθετης ρητίνης που χρησιμοποιείται είναι 80 ή 100€.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Το διαγνωστικό κέρωμα, όπου εκ των προτέρων ξέρετε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας!

Το επόμενο επίπεδο όψεων ρητίνης περιλαμβάνει την τεχνική με το διαγνωστικό κέρωμα, το οποίο κατασκευάζεται στο εργαστήριό μας. Ο ασθενής “φοράει” το κέρωμα στο στόμα του με ειδική τεχνική, το βλέπει και το δοκιμάζει. Εν συνεχεία, το κέρωμα μετατρέπεται σε όψη ρητίνης πανομοιότυπη με το διαγνωστικό κέρωμα.

Το κόστος αυτής της τεχνικής ανέρχεται στα 120€ με πολύ υψηλό επίπεδο αισθητικής.

Τα περιστατικά για τις όψεις ρητίνης αναλαμβάνονται και επιβλέπονται από ειδική αισθητικό οδοντίατρο, με 10ετή εμπειρία στην Αγγλία και 60 σεμινάρια αισθητικής οδοντιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι γναθοχειρουργοί και οδοντίατροι του Στόμα και Υγεία, καθώς και τις ενδεικτικές τιμές για την κάθε μία, επισκεφθείτε τη σελίδα με τις τιμές υπηρεσιών.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κατηγορίες όψεων ρητίνης

Μονοχρωματικές όψεις ρητίνης

Με τις μονοχρωματικές όψεις δίνουμε στα δόντια ένα νέο, λαμπερό και φωτεινό χρώμα. Χρησιμοποιούνται σε περιστατικά αποκατάστασης άνω των 6 δοντιών, αλλά δεν αποδίδονται όλες οι οπτικές ιδιότητες των φυσικών δοντιών (κοπτική επιφάνεια, διαφάνεια σώματος, λοβοί αυξησης κ.ά.).

Βιομιμητικές όψεις ρητίνης

Στις αποκαταστάσεις με βιομιμητικές όψεις, μπορούμε να δώσουμε στα δόντια ένα πλήρως εναρμονισμένο χρώμα με φυσικότητα. Χρησιμοποιούνται σε περιστατικά αποκατάστασης για 1 έως 2 δόντια και αποδίδονται όλες τα οπτικές χαρακτηριστικά και επιμέρους ιδιότητες των φυσικών δοντιών.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

όψεις ρητίνης - Στομα και Υγεια
Αποκατάσταση σπασμένων δοντιών με όψεις ρητίνης

Γιατί να επιλέξετε τις όψεις ρητίνης?

 • Γίνεται άμεση αποκατάσταση και διόρθωση του λειτουργικού ή αισθητικού προβλήματος. Σε μία μόλις συνεδρία μπορούμε να τοποθετήσουμε όψεις έως και σε 10 δόντια με το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Αποτελεί μια οικονομική λύση για όσους επιθυμούν ένα λαμπερό χαμόγελο χωρίς να ξοδέψουν αρκετά χρήματα.
 • Το κόστος είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τις όψεις πορσελάνης, μιας και δε μεσολαβούν ενδιάμεσα στάδια και πρόσθετα κόστη. Οι όψεις εφαρμόζονται απευθείας από τον ειδικό ιατρό, χωρίς να χρειαστούν αποτυπώματα των δοντιών.
 • Χρησιμοποιούμε ποιοτικά άριστα υλικά για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα. Τα υλικά εφαρμόζονται κατευθείαν στο στόμα του ασθενούς και ο ιατρός μπορεί να διαμορφώσει κατά την εφαρμογή και την αρχιτεκτονική του δοντιού.
 • Αν το χρώμα, το σχήμα και η κλίση δεν αρέσουν στον ασθενή, ο ιατρός μπορεί να τα διορθώσει ταχύτατα.
 • Απαιτείται ελάχιστο (0.2 – 0.5 χιλιοστά) έως καθόλου τρόχισμα της επιφάνειας των δοντιών.
 • Η αναισθησία δεν είναι πάντα απαραίτητη, μιας και πρόκειται για διαδικασία που δεν προκαλεί πόνο.
 • Υπάρχει δυνατότητα ελέγχου και τροποποίησης του χρώματος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης. Με τα σύγχρονα συστήματα σύνθετων ρητινών μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε χρωματική ιδιαιτερότητα των δοντιών, για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.
 • Σε περίπτωση που κάποιο δόντι χρειάζεται σφράγισμα, μπορεί να πραγματοποιηθεί στην ίδια συνεδρία με την τοποθέτηση της όψης.

Μειονεκτήματα και τι να προσέξετε

 • Οι όψεις ρητίνης, όπως όλες οι ρητίνες, μπορεί να αποκολληθούν ή να σπάσουν. Η επισκευή και αποκατάσταση, όμως, γίνεται άμεσα σε ένα ραντεβού.
 • Με την πάροδο του χρόνου, το χρώμα των όψεων σκουραίνει και ίσως χρειαστούν αντικατάσταση.
 • Δεν μπορούν να αποκαταστήσουν μεγάλα κενά μεταξύ των δοντιών (1 – 1.5 χιλιοστά). Σε τέτοια περιστατικά χρησιμοποιούνται οι όψεις πορσελάνης.
 • Για τη σωστή απόδοση του χρώματος κατά την τοποθέτηση απαιτείται ιδιαίτερη αντίληψη και εξειδικευμένες γνώσεις από τον ιατρό που θα επιλέξετε.
 • Πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η υγεία των ούλων και οστού του ασθενούς, καθώς και ο τρόπος που έρχονται σε επαφή τα δόντια μεταξύ τους. Συγκεκριμένα περιστατικά ενδέχεται να χρειάζονται επιμέρους ειδικές θεραπείες, πριν την εγκατάσταση των όψεων ρητίνης.

Διαδικασία και στάδια αποκατάστασης με όψεις ρητίνης στα ιατρεία Στόμα και Υγεία

 1. Πραγματοποιείται αισθητική ανάλυση του προσώπου και χαμόγελου του ασθενούς.
 2. Ψηφιακή διαμόρφωση χαμόγελου
 3. Κατασκευή διαγνωστικού κερώματος στο εργαστήριο, με βάση τις αισθητικές απαιτήσεις του ασθενούς.
 4. Επανάσταση! Μεταφορά του διαγνωστικού κερώματος με ειδική ρητίνη στο στόμα του ασθενούς. Ο ασθενής “φοράει” το νέο του χαμόγελο για λίγες μέρες.
 5. Αν χρειαστούν αλλαγές τις τροποποιούμε στο διαγνωστικό κέρωμα.
 6. Εν συνεχεία μεταφέρουμε το τελικό αποτέλεσμα με όψεις ρητίνης ή πορσελάνης, έχοντας πλέον σιγουριά για την επιτυχία του τελικού αποτελέσματος.

 

Εν συνεχεία, τα στάδια τοποθέτησης και εφαρμογής αποτελούνται από:

 • Την προετοιμασία της επιφάνειας των δοντιών που θα τοποθετηθούν οι όψεις.
 • Την επιλογή χρώματος, οπαλινότητας, διαφάνειας και φωτεινότητας.
 • Την τοποθέτηση σε στρώματα αισθητικών υλικών με τη βοήθεια οδηγών και διαγνωστικού κερώματος.
 • Την τελική διαμόρφωση των υλικών και στίλβωσή τους.

Νέα Οδοντιατρική Κλινική "Στόμα και Υγεία" στη Θεσσαλονίκη

Before After Olokeramikes Thikes 2 A.jpg 2Olokeramikes Thikes 2 B.jpg 2
Before After Opseis A.jpg 2Opseis B.jpg 2
Before After Opseis 1 A 560x375.jpg 2Opseis 1 B.jpg 2

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Τα οδοντιατρικά κέντρα Στόμα Υγεία προβαίνουν στη λήψη ειδικών μέτρων λειτουργίας ως εξής:

 1. Προσέλευση ασθενούς και ενός μόνο συνοδού ώστε στον χώρο υποδοχής να τηρείται αυστηρά περιορισμένος αριθμός ατόμων
 2. Με ειδική συσκευή τελευταίας τεχνολογίας θερμομέτρηση του ασθενούς από απόσταση και πλύσιμο των χεριών με μικροβιοκτόνο αντισηπτικό διάλυμα
 3. Εξοπλίζονται με συσκευές φιλτραρίσματος του αέρα
 4. Εξαερισμός των χώρων ανά δύο τρεις ώρες. Σημειωτέον ότι η οδοντιατρική κλινική μας, αναπτύσσεται σε εμβαδόν 300 τ.μ. και ύψους 5,5 μέτρων, διαθέτουσα από τους σημαντικότερους όγκους αέρος στην πόλη μας
 5. Καθημερινή εκτύπωση αποστείρωσης των εργαλείων σε ειδικά σακουλάκια αποστείρωσης στον αυτόκαυστο κλίβανό μας, τύπου Euronda class B τελευταίας τεχνολογίας
 6. Ο ασθενής εισέρχεται στο χώρο των ιατρείων φορώντας ειδικά ποδονάρια κάλυψης των παπουτσιών του
 7. Χρήση απολύτως αποστειρωμενων επιφανειών εναπόθεσης εργαλείων και κάλυψης του ασθενούς
 8. Οι γιατροί λειτουργούν με αποστειρωμενα γάντια και ειδική προσωπίδα ολοκληρωτικής κάλυψης του προσώπου
 9. Έκπλυση της στοματικής κοιλότητας με διάλυμα μικροβιοκτονου χλωρεξιδίνης προ της έναρξης οποιασδήποτε θεραπείας
 10. Μετά την αποχώρηση του ασθενούς απολύμανση του χώρου με ψεκαστήρες μικροβιοκτονου διαλύματος και παρέλευση μιας ώρας για την προσέλευση του επόμενου ασθενούς
 11. Αντιμετώπιση επειγόντων χειρουργικών περιστατικών εμφυτευμάτων- τραχηλοπροσωπικων λοιμωξεων – καταγμάτων σπλαχνικού κρανίου
EnglishRussia