Στόμα και Υγεία

Τηλ.: 231 122 2190 | Κίμωνος Βόγα 95, Θεσσαλονίκη, Ντεπώ 546 46 | info@stomaygeia.gr | Επικοινωνία

Τηλ.: 231 122 2190 Κίμωνος Βόγα 95, Θεσσαλονίκη, Ντεπώ 546 46 info@stomaygeia.gr | Επικοινωνία

Σταθεροποίηση οδοντοστοιχίας

Τι είναι τα mini implants; Σε τι διαφέρουν από τα κανονικά εμφυτεύματα;

 

Τα SD mini οδοντιατρικά εμφυτεύματα είναι πολύ μικρότερα από τα ”συμβατικά” οδοντιατρικά εμφυτεύματα, περίπου στο μισό μέγεθος. Κατά συνέπεια, η διαδικασία τοποθέτησης για αυτά τα εμφυτεύματα είναι λιγότερο επεμβατική από τα συμβατικά εμφυτεύματα.

Χάρη στη μικρή διάμετρο των εμφυτευμάτων μπορούν να τοποθετηθούν μέσω των ούλων χωρίς τομές και συνεπώς με ελάχιστο πόνο μετά τη διαδικασία.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η θεραπεία με τα συμβατικά εμφυτεύματα μπορεί να πάρει περίπου 3 μήνες για την ολοκλήρωση, με τα εμφυτεύματα SD αυτή η θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 ώρες.

Τα SD mini οδοντιατρικά εμφυτεύματα μας δίνουν τη δυνατότητα σταθεροποίησης της κάτω οδοντοστοιχίας και παρέχουν στον ασθενή μέγιστη ικανοποίηση όσον αφορά τη μασητική λειτουργία ,την ομιλία και την αισθητική.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των mini εμφυτευμάτων είναι η άμεση φόρτιση. Ο ασθενής μπορεί να φάει αμέσως.

Λόγω της ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας, καθώς και το σχετικά σύντομο χρόνο θεραπείας σε σύγκριση με τα συμβατικά εμφυτεύματα, το κόστος των SD εμφυτεύματων είναι περίπου 50% πιο οικονομικό από τα συμβατικά εμφυτεύματα.

 

Σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εμφυτεύματα SD;

 

Η κύρια χρήση των εμφυτευμάτων SD είναι για τη σταθεροποίηση ολικών οδοντοστοιχιών στην κάτω γνάθο. Είναι γνωστό ότι λόγω τη ανατομίας της κάτω γνάθου , αλλά και της ύπαρξης ενός πολύ ισχυρού μυ, της γλώσσας, οι ολικές οδοντοστοιχίες της κάτω γνάθου έχουν μειωμένη συγκράτηση, βγαίνουν πολύ εύκολα και ταλαιπωρούν συχνά όσους τις έχουν.

Όταν όμως ήδη υπάρχουν οδοντοστοιχίες, μπορούμε με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων κάτω από αυτές, να βελτιώσουμε τη συγκράτησή τους, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο ειδικά στην κάτω γνάθο, όπου οι κινήσεις της γλώσσας κάνουν τις οδοντοστοιχίες ασταθείς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για (αντικατάσταση) μεμονωμένων δοντιών, συνήθως για κεντρικούς ή πλάγιους τομείς της κάτω γνάθου, όπου υπάρχει έλλειψη χώρου για την τοποθέτηση κανονικής διαμέτρου εμφυτεύματος.

Ειδικά όταν λείπουν πολλά δόντια, η απορρόφηση του οστού έχει σαν συνέπεια το πρόσωπο να παίρνει μία πιο γερασμένη όψη, την οποία βλέπουμε συχνά σε ανθρώπους, που φοράνε οδοντοστοιχίες.

Με τα εμφυτεύματα, προλαμβάνεται η κατάσταση αυτή και ο άνθρωπος διατηρεί μία πιο νεανική όψη.

EnglishRussia