Στόμα και Υγεία

Τηλ.: 231 122 2190 | Κίμωνος Βόγα 95, Θεσσαλονίκη, Ντεπώ 546 46 | info@stomaygeia.gr | Επικοινωνία

Τηλ.: 231 122 2190 Κίμωνος Βόγα 95, Θεσσαλονίκη, Ντεπώ 546 46 info@stomaygeia.gr | Επικοινωνία

οδοντικα εμφυτευματα

Τι είναι (σύντομη παρουσίαση)

Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από τιτάνιο και σκοπό έχουν να αποκαταστήσουν τα χαμένα μας δόντια. Το τιτάνιο είναι απόλυτα βιοσυμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό, για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται για δεκαετίες και σε πληθώρα άλλων επεμβάσεων πέρα από την Οδοντιατρική, στην Ορθοπεδική και την Νευροχειρουργική. Το ποσοστό επιτυχίας των οστεοενσωματούμενων οδοντικών εμφυτευμάτων αγγίζει το 98%.
Η διαδικασία τοποθέτησης ενός εμφυτεύματος περιλαμβάνει δυο στάδια, το χειρουργικό και το προσθετικό. Στο πρώτο στάδιο, τοποθετείται το εμφύτευμα στο οστό, μια απλή και σύντομη διαδικασία που γίνεται με τοπική αναισθησία.

Στη συνέχεια αφήνουμε να περάσουν περίπου τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί η οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος στο φατνιακό οστούν. Μετά το διάστημα αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε την αποκάλυψη του εμφυτεύματος (τοποθέτηση βίδας επούλωσης) και το προσθετικό στάδιο, δηλαδή τη λήψη αποτυπωμάτων για την κατασκευή προσθετικής εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις και εφόσον υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει και άμεση φόρτιση των εμφυτευμάτων, δηλαδή να γίνει τοποθέτηση προσωρινής προσθετικής εργασίας αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση και ο ασθενής να αποκτήσει δόντια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.


EnglishRussia