Πλεονεκτήματα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ?

Τα εμφυτεύματα αποτρέπουν την ατροφία του οστού των γνάθων.

Αποτελούν τον πλέον φυσικό τρόπο αποκατάστασης των ελλειπόντων δοντιών και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, την ομιλία και την αισθητική του προσώπου.
Όταν υπάρχουν δόντια στο φραγμό και θέλουμε να αποκαταστήσουμε κάποια μικρά κενά είτε με γέφυρες είτε με εμφυτεύματα το μεγάλο πλεονέκτημα των εμφυτευμάτων είναι ότι δεν απαιτείται ο τροχισμός των παρακειμένων δοντιών όπως γίνεται στις γέφυρες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα συχνά να τροχίζονται δόντια άθικτα και γερά.

Τέλος, με τα εμφυτεύματα οι οδοντοστοιχίες μπορούν να αντικατασταθούν με γέφυρες. Συνήθως, έξι με οχτώ εμφυτεύματα στην άνω γνάθο και τέσσερα με έξι εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο είναι αρκετά για να απαλλαχτεί κάποιος από τις ολικές οδοντοστοιχίες. Έτσι ο ασθενής αισθάνεται σαν να έχει τα δικά του δόντια.[/vc_column_text]

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ;

Κάτω από τοπική αναισθησία γίνεται μικρή τομή στο βλεννογόνο, ακολουθεί τρυπανισμός του οστού και κοχλιώνονται τα εμφυτεύματα στις προεπιλεγμένες θέσεις. Η επέμβαση διαρκεί συνήθως από 20 έως 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται νοσηλεία, οι ασθενείς επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ήπια ενόχληση και όχι πόνο, ο οποίος ελέγχεται με λήψη απλών αναλγητικών.
Αν ο αριθμός των εμφυτευμάτων που χρειάζονται είναι μεγάλος, η επέμβαση είναι δυνατόν να γίνει στο χειρουργείο με γενική αναισθησία.

 

GreekEnglishRussia