Αθανάσιος Κυργίδης Διδάκτορ με διάκριση ,επείγουσα ιατρική ,ειδικευθείς εις καρκίνο προσώπου

Αθανάσιος Κυργίδης

Βιογραφικό: Αθανάσιος Κυργίδης

Γναθοπροσωπικός Χειρουργός. Διδάκτορ με διάκριση, επείγουσα ιατρική, ειδικευθείς εις καρκίνο προσώπου.

Αποφοίτησα από το τμήμα ΙΑΤΡΙΚΗΣ της ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ όπου εισήχθην κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων, με γενικό βαθμό 8,27 (οκτώ και είκοσι επτά εκατοστά) «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» το 2002.

Αποφοίτησα από το τμήμα ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ της ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ όπου εισήχθην κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων, με γενικό βαθμό 7,46 (επτά και σαράντα έξι εκατοστά) «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» το 2009.

Αναφορικά με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, αποφοίτησα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ όπου εισήχθην κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων, με γενικό βαθμό 9,71 (εννέα και εβδομήντα ένα εκατοστά) «ΑΡΙΣΤΑ» το 2008 ενώ το 2011 αποφοίτησα από το μετεκπαιδευτικό κέντρο ιατρών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας για την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική, όπου εισήχθην κατόπιν συνέντευξης και βιογραφικών κριτηρίων σύμφωνα με το υπ’ αριθ. Υ4β/5747/Φ3/31-10-1996 «Όροι λειτουργίας Μετεκπαιδευτικού Κέντρου γιατρών στο ΕΚΑΒ, για την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική.» Ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ στις 3-6-2013 («Άριστα με Διάκριση»).

Έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στις 19-01-2012. Ειδίκευση στα Γ.Ν. Καβάλας (Γεν. Χειρουργική), Α.Ν.Θ. Θεαγένειο και Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου (Στοματική Γναθοπροσωπική Χειρουργική) και Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ (Ωτορινολαρυγγολογία).

Από το 2008 και έπειτα είμαι επιστημονικός συνεργάτης, υποψήφιος διδάκτορας και μεταδιδακτορικός υπότροφος Αριστείας στην Α’ ΩΡΛ Κλινική του Α.Π.Θ., στην Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. και στο εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Α.Π.Θ. Από το 2011 έως και σήμερα είμαι επιστημονικός συνεργάτης της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Dessau στη Γερμανία. Από το 2013 και έπειτα είμαι πανεπιστημιακός υπότροφος στη Μονάδα Δερματικού Καρκίνου (Skin Cancer Unit) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ιταλίας Arcispedale S. Maria Nuova IRCCS, Reggio Emilia.

Συμμετέχω στην Cochrane Collaboration (Skin Group, Oral Health Group), όπου έχω συγγράψει 2 ανασκοπήσεις για το μελάνωμα, μία ως 1ος και μία ως 2ος συγγραφέας. Έχω δημοσιεύσει πάνω από 100 διεθνείς επιστημονικές εργασίες, έχω γράψει κεφάλαια για 4 διεθνή βιβλία (μεταξύ των οποίων το Evidence Based Dermatology, βασικό σύγγραμμα στις περισσότερες Ιατρικές Σχολές των Η.Π.Α). Οι εργασίες μου έχουν λάβει περισσότερες από 1000 αναφορές και ο δείκτης απήχησης μου ως συγγραφέα είναι άνω του 500.

Είμαι κριτής επιστημονικών εργασιών σε πάνω από 100 διεθνή περιοδικά (μεταξύ των οποίων τα JAMA και JNCI). Είμαι στην συντακτική επιτροπή 6 διεθνών επιστημονικών περιοδικών και είμαι Associate Editor στο περιοδικό Hippokratia. Έχω διατελέσει υπεύθυνος διδασκαλίας πρώτων βοηθειών και διάσωσης μάχης του Κ.Ε.Α.Π και είμαι διδάσκων στο επιλεγόμενο διατομεακό μάθημα του Ζ’ Εξαμήνου «Αρχές Κλινικής Διατροφής και Διατροφικής Θεραπευτικής» της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., μάθημα Β’ εξαμήνου «Κλινικές Δοκιμές» του Π.Μ.Σ. «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία» της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., στο μάθημα Γ’ εξαμήνου «Ψηφιακή Εκπαιδευτική Τεχνολογία» του Π.Μ.Σ. «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία» της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., στο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης της Ένωσης Γενικών Ιατρών Ελλάδος «ΕΛΕΓΕΙΑ», «Φιλλίπειο Εργαστήρι της Έρευνας», στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ειδικευομένων ιατρών της Ένωσης Γενικών Ιατρών Ελλάδος «ΕΛΕΓΕΙΑ», στο Π.Μ.Σ. Διαταραχές Ύπνου της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Διεξάγω κλινική έρευνα στα επιστημονικά πεδία του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου, του οστικού μεταβολισμού και του δερματικού καρκίνου.

Η συνεργασία μου σε κλινικά περιστατικά, τόσο θεραπευτικά όσο και ερευνητικά με σειρά καθηγητών (μεταξύ των οποίων ο Dr. Maybach, καθηγητής στο UCLA και San Francisco και o Prof. Argenziano, καθηγητής δερματολογίας στο πανεπιστήμιο της Νάπολη και της Ρέτζιο) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχει εμπλουτίσει την εμπειρία και τις γνώσεις μου στη διαχείρηση ασθενών με νοσηρότητα στην περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου.

Συνολικά έχω μελετήσει και ασχοληθεί επισταμένως με χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, δερματικό καρκίνο και οστικές βλάβες των γνάθων.

Μέλος Επιστημονικών Εταιρειών:
▪ Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς
▪ Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
▪ Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
▪ Σωματείο “Φίλοι του περιοδικού Ιπποκράτεια”
▪ Ελληνική Εταιρεία Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής
▪ Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης του Καρκίνου
▪ ΩΡΛ Εταιρεία Βορείου Ελλάδος
▪ European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS)
▪ European Hidradenitis Suppurativa Foundation (EHSF)
▪ American Society of Clinical Oncology (ASCO)
▪ International Dermoscopy Society (IDS)